(P) Scalpul sensibil – cum îl îngrijești corect?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 iunie 2021, 09:53

Scalpul sensibil necesită o îngrijire specială, astfel că este indicat să înlocuiești produsele obișnuite cu unele care sunt concepute pentru această condiție. Dacă simți frecvent mâncărimi și ai iritații la nivelul pielii capului, mai mult ca sigur te confrunți și tu cu această problemă. Există mai mulți factori care agresează scalpul și duc la manifestarea acestor simptome: poluarea, produsele de îngrijire agresive, deshidratarea pielii, radiațiile UV, moștenirea genetică, etc.

Citește în continuare cum îngrijești corect scalpul sensibil, ce produse este indicat să folosești și la ce obiceiuri să renunți de acum încolo.

Obiceiuri la care să renunți dacă ai scalpul sensibil

Prima schimbare pe care trebuie să o faci în rutina ta are legătură cu produsele de îngrijire capilară. Alege un șampon a cărui formulă este special concepută pentru a răspunde nevoilor scalpului sensibil. Produsul trebuie să aibă acțiune calmantă, să hidrateze pielea și să nu aibă coloranți și parfum în compoziție.

Nu te spăla niciodată cu apă fierbinte fiindcă acest obicei duce la uscarea și iritarea scalpului. De altfel, nu are efecte benefice nici asupra podoabei capilare. Evită să te speli prea des pe cap fiindcă vei îndepărta uleiule naturale care au rol hidratant.

Evită să folosești des produse de styling fiindcă unele substanțe din compoziția acestora îți pot provoca iritații.

Lasă-ți părul să se usuce natural după ce îl speli. Uscătorul de păr nu este cel mai bun prieten al scalpului fiindcă îl deshidratează.

Rutina ideală pentru scalpul sensibil

Include în rutina de îngrijire produse care au grijă de scalpul tău, cu formule hipoalergenice, fără coloranţi. Spre exemplu, poți încerca șamponul antimătreață pentru scalp sensibil Vichy Dercos. Acesta are la bază o tehnologie fără sulfați, care calmează scalpul în timp ce acționează asupra eliminării mătreții de la prima utilizare, cu acțiune anti-recidivă de 6 săptămâni pentru controlul îndelungat al mătreții. Descoperă gamele complete pentru scalpul sensibil în farmacia online ducfarm.ro.

Masajul cu uleiuri vegetale reprezintă o metodă bună de a scăpa de mâncărimi și de senzația de uscăciune de la nivelul pielii capului. Le poți aplica cu o oră înainte să te speli pe păr ori chiar să le lași să acționeze peste noapte. Poți să folosești ulei de ricin, de măsline, de argan, de cocos ori de jojoba. De asemenea, poți pregăti un mix din acestea pentru a obține rezultate cât mai bune. Spală-te foarte bine apoi.

Masajul scalpului te poate ajuta nu doar să te relaxezi, ci și să scapi de mâncărimi și mătreață. Mișcările circulare realizate cu ajutorul degetelor stimulează circulația sângelui care duce la hrănirea rădăcinilor firelor de păr.

Dacă tot suntem la capitolul relaxare, știai că stresul excesiv poate agrava problemele unui scalp sensibil? Nu degeaba în perioadele mai tensionante apar și mai multe iritații la nivelul pielii. Așadar, încearcă să te calmezi și să te concentrezi mai mult pe soluții decât pe probleme. Încearcă tehnicile de relaxare prin respirație, meditația, yoga și plimbările în natură.

Mâncărimile scalpului și mătreața mai pot fi calmate cu ajutorul apei de lavandă. Acest remediu naturist are efect calmant, hidratează intens și previne căderea părului.

Dacă te confrunți în continuare cu scalp sensibil, ia legătura cu un medic dermatolog pentru a urma un tratament personalizat.

Sursa foto: www.pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter