(P) Regula de 5: Ce NU trebuie să îi lipsească unei femei din bagajul pentru vacanță

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 11 iulie 2021, 11:47

Este plină vară și te pregătești de vacanțe, concedii și weekend-uri prelungite, însă vacanțele reușite sunt acelea pe care le organizezi cu atenție din timp, astfel încât să te asiguri că nu-ți va lipsi nimic din cele necesare. Indiferent că pleci la munte sau la mare, în țară sau în străinătate, există câteva lucruri pe care este bine să le pui în valiză de la bun început.

De bifat în concediu: relaxare, distracție și eleganță

Cu siguranță, în această perioadă îți vei putea permite să îți prelungești somnul de dimineață, dar și serile petrecute la terasă, restaurant sau pur și simplu pe plajă, cu prietenii. Și pentru că îți place să și arăți bine, nu doar să te simți bine, te vei asigura că bagajul tău conține câteva lucruri esențiale.

Iată ce NU trebuie să uiți acasă:

  • Cremele și loțiunile cu factor ridicat de protecție solară. Evită, astfel, nu doar arsurile solare și îmbătrânirea prematură a pielii, ci și bronzul neuniform. Alege produsele potrivite pentru tipul tău de piele și optează pentru variantele cât mai naturale.
  • Trusa de machiaj. Vara, cel mai potrivit este un machiaj lejer: rimelul și gloss-ul pot fi suficiente. Nu se recomandă folosirea fondului de ten și a pudrei în zilele călduroase: acestea încarcă prea tare pielea și poți avea neplăcuta surpriză ca machiajul să se „scurgă” din cauza transpirației. În plus, cresc și șansele de a face iritații. Nu uita de soluția sau șervețelele demachiante!
  • Trusa cu medicamente. Nu se știe niciodată când poate apărea o durere de cap sau o indigestie. Nu risca să te afli într-o situație fără soluție: este posibil să nu ai la îndemână o farmacie exact în momentul în care ai avea nevoie de un medicament. Asigură-te că ai pus în trusă antialgice, antiinflamatoare, antidiareice, o soluție dezinfectantă, pansamente și plasturi. Nu uita nici de medicamentele recomandate de medic, în cazul în care ai o anumită boală sau afecțiune care necesită tratament constant. Și nici de pilulele contraceptive, în cazul în care le folosești. Este bine să ai la tine și o soluție anti-țânțari (mai ales la mare) și căpușe (mai ales la munte). Există și produse repelente care îndepărtează mai multe tipuri de insecte. Un gel cu aloe sau o cremă cu gălbenele vor face bine pielii iritate, cele două având efecte calmante și cicatrizante. Absorbantele sau tampoanele pentru uz intim nu trebuie să lipsească nici ele.
  • Încălțăminte confortabilă, mai ales dacă ți-ai propus să vizitezi obiective turistice sau vei avea alte activități care presupun mersul pe jos. Poți găsi o varietate de sandale joase, comode și elegante accesând site-ul The5thelement.ro. Este recomandat să optați pentru încălțări din piele naturală, mult mai confortabile și mai sănătoase decât cele fabricate din materiale sintetice. Este bine să aveți în bagaj două sau trei perechi, atât pentru variație, cât și pentru sănătatea piciorului.
  • Haine lejere, deschise la culoare, de preferat din bumbac, in sau mătase. Culorile deschise atrag mai puțină căldură, iar materialele naturale lasă pielea să respire, fără a provoca o transpirație excesivă.

Iată cum, cu o bună organizare, poți evita și situațiile neprevăzute, și alcătuirea unui bagaj prea voluminos sau prea greu. Dacă vei avea la tine cele 5 categorii de obiecte esențiale enumerate mai sus, elimini din start orice posibilitate de apariție a unor momente delicate sau neplăcute.

Sursă foto: Pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter