(P) Rafturile metalice în România: Secretul magazinelor de succes

De Unica.ro, pe

Îți dorești ca magazinul tău să aibă succes, dar te concentrezi doar pe produsele pe care le vinzi, nu și pe modul în care îți amenajezi spațiul? Dacă te regăsești în această situație trebuie să știi că modul în care arată magazinul tău e chiar la fel de important precum calitatea produselor și prețurile avantajoase.

Dacă totuși știai deja că trebuie să acorzi atenție sporită și amenajării magazinului te vei bucura să descoperi un obiect de mobilier de nelipsit – rafturi metalice!

 Mobilierul din magazin te ajută și pe tine în organizarea mărfii, dar cel mai important – îi ajută pe clienții tăi să vizualizeze repede și ușor întreaga ofertă, să aleagă ce produse au nevoie și, de cele mai multe ori, să descopere produse noi de care sunt intrigați doar pentru că le place cum arată acolo, așezate pe raft.

Tot ce trebuie să știi despre rafturi metalice

Deși la prima vedere poate că te gândești că nu există vreun rol mai complex al rafturilor decât acela de a susține produse vei fi plăcut surprins atunci când afli că au mai multe roluri!

Desigur, modul în care aranjezi efectiv produsele pe un raft metalic este cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru magazinul tău. Este chiar necesară așezarea produselor la raft, așa că de ce să nu o faci cu piese de mobilier moderne și rezistente, într-un mod organizat? Deja știi că e important să organizezi produsele după categorii și să le grupezi într-un mod logic.

Dar pe lângă această întrebuințare uzuală, știai că rafturile te pot ajuta să ghidezi clienții prin magazin, într-un mod în care aceștia nu își vor da seama? Felul în care aranjezi rafturile metalice în magazin îți pot determina clienții să parcurgă un anumit traseu, lăsându-se conduși de spațiul pe care îl creezi tu cu ajutorul rafturilor.

Aceste rafturi metalice ieftine pot fi plasate oriunde în magazinul tău – fie pe mijloc, spate în spate, fie pe perete. Rafturile de perete sunt ideale mai ales atunci când nu dispui de un spațiu foarte mare și trebuie să valorifici suprafața din mijlocul magazinului, unde clienții să se poată plimba liniștiți alegându-și produsele, fără a fi înghesuiți de alți cumpărători.

Modularitatea rafturilor din metal le face mult mai atractive fata de rafturile din lemn sau plastic, care nu doar ca au o rezistență și o durată de viață scăzută, dar nici nu creează un aer modern care să te ajute să îți vinzi produsele.

Dacă următoarea ta întrebare este ce fel de produse poți aranja pe aceste rafturi, răspunsul este simplu: orice!

Pe un raft din metal poți aranja produse alimentare, medicamente, cosmetice, dar și decorațiuni, piese mici de mobilier, piese auto și nu numai. Datorită materialelor rezistente din care sunt confecționate pot suporta o greutate mai mare și, implicit, te ajută în orice tip de magazin ai avea.

Să nu mai spunem că este foarte ușor să atragi clienții spre un anumit produs doar plasându-l pe acesta la nivelul ochilor, înconjurat de alte produse care să îl scoată în evidență. Astfel de poți folosi de culorile, dimensiunile și texturile produselor pe care le vinzi pentru a-ți asigura cât mai multe vânzări. Și pentru a-ți ajuta clienții să își facă cumpărăturile în magazinul tău în cel mai eficient și rapid mod cu putință, care să îi convingă să îți mai treacă pragul!

Câte un raft metalic pentru încă un pas spre succes

Fie că ai un magazin mare și impunător, fie că îți desfășori activitatea într-un spațiu mai restrâns este la fel de important să te oprești puțin din fuga spre succes și să te gândești cum ar arăta cel mai bine magazinul tău. Dar și cum ai putea utiliza cât mai eficient spațiul de care dispui.

Nu ai nevoie de foarte multe piese de mobilier și, mai ales, nicidecum de unele sofisticate. Cu câteva rafturi metalice ieftine îți poți amenaja magazinul astfel încât clienții tăi să se simtă aproape la fel de bine-primiți ca la ei acasă!

Ia în considerare toate acțiunile pe care le poți face pentru a aduce mai mult profit magazinului tău. Începe cu achiziționarea unor rafturi metalice magazin!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter