(P) Lucruri de știut dacă vrei să îți pui aparat dentar: preț și beneficii

Un zâmbet frumos este un zâmbet sănătos. Din păcate, mulți dintre noi nu s-au născut cu o dantură perfectă, astfel că au nevoie să viziteze medicul stomatolog pentru a scăpa de imperfecțiunile dinților.

Una dintre cele mai cunoscute și mai utilizate proceduri stomatologice ce face parte din ramura ortodonției este purtarea aparatului dentar – tehnică potrivită atât pentru copii, cât și pentru adolescenți sau adulți

Care sunt problemele pe care aparatul dentar le redresează

Cei care nu sunt mulțumiți de dantura lor din cauza poziției incorecte a dinților – aceștia fiind strâmbi, distanțați sau înghesuiți pot opta pentru un aparat dentar care să rezolve aceste probleme.

Inclusiv cei care au diastemă („strungăreață”, în termeni populari) sau malocluzie (mușcătură defectuoasă) se pot bucura de beneficiile pe care purtarea unui aparat dentar le aduce danturii.

Astfel, dacă te confrunți cu una dintre problemele de mai sus, se recomandă să consulți un specialist pentru a întocmi un plan de tratament personalizat.

Unde găsești cei mai buni medici ortodonți?

La Clinica Trident din București poți beneficia de cele mai bune tratamente stomatologice. Așadar, dacă te afli în căutarea unui specialist în ortodonție, poți apela cu încredere la acest centru stomatologic.

La ora actuală, piața de profil oferă mai multe tratamente de natură ortodontică cu o mulțime de beneficii, atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic.

De ce să alegi să porți un aparat dentar?

Purtarea unui aparat dentar este cel mai eficient tratament ortodontic la ora actuală, dovedindu-se soluția ideală în cazul mai multor probleme dentare.

Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le aduce purtarea unui aparat dentar:

  • Contribuie la conservarea sănătății orale;
  • Asigură un proces de igienizare completă a dinților;
  • Nu prezintă riscul demineralizării suprafeței exterioare a dinților;
  • Poate fi un factor preventiv care împiedică apariția cariilor.

Ce preț are aparatul dentar

Fiecare tratament ortodontic este personalizat în funcție de necesitățile pacientului, astfel că prețul unui aparat diferă de tipul aparatului, de clinica și de experiența specialistului.

La Clinica Trident din București, spre exemplu, prețurile unui aparat dentar pornesc de la 4000 RON.

Tipuri de aparate dentare

Pe piața de profil există o mulțime de aparate dentare din care poți alege ceea ce te interesează. De regulă, există aparate dentare fixe și aparate dentare mobile.

În funcție de materialele din care sunt confecționate și în funcție de avantajele pe care le oferă, aparatele dentare se împart în:

  • Aparate dentare din safir (din ceramică monocristalină)

În comparație cu cele convenționale, aparatele dentare din safir sunt concepute în așa fel încât să asigure un grad de confort sporit. Principalul său atribut care îi determină pe majoritatea pacienților să adopte un astfel de tratament este transparența.

Cu alte cuvinte, acest tip de aparat dentar nu este vizibil așadar aspectul estetic al danturii nu este afectat. Materialul din care este confecționat acest tip de dispozitiv este ceramica mono-cristalină.

  • Aparate dentare incognito – Invisalign

De obicei, aceste tipuri de aparate sunt montate pe partea linguală a dinților. Acest lucru precum și mobilitatea care permite pacientului să îl scoată în timpul meselor. Și astfel, sunt eliminate orice restricții alimentare.

Dat fiind faptul că brackeții acestui dispozitiv sunt concepuți dintr-un aliaj de aur care nu conține nichel, se elimină din start riscul de alergii. Mai mult decât atât, un astfel de aparat dentar asigură un grad sporit de confort, precum și o adaptare rapidă a vorbirii.

La ce să fii atent după instalarea aparatului dentar

  • Igiena orală corespunzătoare

Atunci când urmezi un tratament ortodontic va trebui să acorzi o atenție specială igienei, având în vedere faptul că periajul dinților precum și folosirea aței dentare devin mult mai complicate.

Pentru a te asigura că îți vei curăța dinții eficient, fără să ratezi nicio etapă importantă, ar fi indicat să apelezi la sfatul medicului sau al farmacistului. În plus, așa vei afla dacă este nevoie să faci noi achiziții – diferite instrumente speciale pentru curățarea dinților.

  • Stilul alimentar

Dacă nu ai ales un aparat dentar mobil, există câteva mâncăruri pe care ar trebui să le eviți pe toată durata tratamentului ortodontic.

Astfel, va trebui să elimini din dietă alimentele care au o consistență dură, care sunt lipicioase sau care au un conținut ridicat de zahăr.

Alimentele lipicioase se pot prinde între brackeți și arcuri, iar cele dure pot aduce anumite defecțiuni aparatului dentar.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter