(P) Îți dorești un zâmbet cuceritor? – Descoperă câteva dintre avantajele implantului dentar

De Unica.ro, pe

O dantură sănătoasă vine cu un zâmbet pe măsură. Însă care sunt soluțiile optime pentru un zâmbet perfect, care să îți ridice stima de sine atunci când este nevoie? Descoperă în acest articol de ce este implantul dentar recomandat pacienților în căutare de tratamente personalizate pentru o sănătate orală bună și un zâmbet atrăgător.

De ce să alegi tratamentele cu implanturi dentare!

  • Un implant dentar în funcție de problemele apărute

Lipsa dinților este cu siguranță un disconfort psihic, dar și fizic. Fără o igienă orală corectă, cu periaj de cel puțin două ori pe zi, folosirea aței dentare și apei de gură, dantura se poate deteriora în timp. Astfel, dinții sau măselele cariate excesiv pot duce adesea la eliminarea acestora atunci când niciun tratament nu mai dă roade.

Din fericire, există soluții pentru astfel de probleme dentare. Una dintre acestea este implantul dentar, care se recomandat în funcție de problemele apărute. Iată ce fel de implanturi dentare îți poți fi montate de către medicul specialist:

  •  Implanturile din zirconiu sau titan le înlocuiesc cu succes pe cele metalice. Astfel, ai garanția că nu vei avea parte de alergii.
  •  În lipsa mai multor dinți se pot recomanda mai multe implanturi. O astfel de lucrare nu necesită mult timp.
  •  Implanturile dentare zigomatice au dimensiuni mai mari față de cele obișnuite și pot înlocui dinții lipsă în cazurile în care osul natural lipsește. Un medic dentist îți poate spune ce tip de implant este potrivit pentru tine, după o serie de analize.
  •  Implanturile rapide pot fi montate într-o singură zi, cu doar o vizită la medicul dentist.
  •  Implantul dentar endosteal este fabricat din titan, se introduce sub gingie și este unul dintre cele mai recomandate tipuri de tratamente. Baza pentru acest implant dentar este osul mandibulei.
  • Implantul unic este același lucru cu implantul unitar fix, un alt tratament cu rezultate de succes.

Așadar, implanturile dentare se recomandă în funcție de problemele apărute. Unele tratamente necesită timp pentru osteointegrare în timp ce altele se montează în doar câteva zile. 

  • Tratamentele cu implanturi dentare redau funcțiile cavității orale

Chiar dacă în primă fază implantul dentar este strâns legat de aspectul fizic plăcut, beneficiile sunt cu mult peste acest detaliu. O bună masticație înseamnă o dantură sănătoasă, iar implanturile dentare sunt tratamentele optime în acest caz.

Estetica orală și facială este redată 100% după montarea unor implanturi dentare potrivite. Astfel, retracția gingivală este eliminată.

Nu ar trebui să îți faci griji cu privire la durerea pe timpul tratamentului stomatologic pentru că montarea implanturilor se face sub anestezie locală, după verificarea istoricului medical al pacientului.

Dacă ești în căutare de un implant dentar în București, atunci poți accesa Cisomedical.ro, să descoperi tratamentele potrivite pentru problemele dentare pe care le întâmpini.

În concluzie, se poate spune că zâmbetul sănătos și frumos se poate realiza și cu ajutorul implanturilor dentare, pe lângă tratamentele deja cunoscute precum detartrajul profesional sau albirea dinților. Este esențial să discuți cu medicul tău dentist, ca împreună să luați cele mai bune decizii cu privire la tratamentul benefic pentru sănătatea ta orală.

 Sursă foto: Pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter