(P) Implantul dentar: calea spre zâmbetul la care ai visat de ceva vreme

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 20 decembrie 2020, 22:16

Cu toții ne dorim un zâmbet frumos și sănătos, însă de cele mai multe ori, acesta este obținut cu sacrificii. În România, mersul la stomatolog este în continuare un subiect tabu și foarte multe persoane încă asociază tratamentul cu durerea. Într-un fel, este de înțeles având în vedere că până acum 20 de ani și chiar și mai curând, anesteziile dentare erau folosite cu măsură, chiar și în cabinetele private. Însă, din fericire, astăzi tratamentele stomatologice nu mai trebuie să presupună durere și există chiar și protocoale de management al durerii și al fricii (spre exemplu, inhalosedarea). 

Sănătatea danturii presupune în primul rând o igienă riguroasă și vizite constante la medicul stomatolog (măcar o dată pe an, ideal de două ori pe an) pentru a verifica starea danturii și pentru o curățare profesională. În cazul în care există deja anumite probleme, este esențial ca acestea să fie rezolvate cât mai curând pentru a nu provoca și alte afecțiuni și pentru a menține dinții naturali cât mai mult timp. Cu toate că există soluții moderne, precum implanturile dentare, nimic nu poate înlocui un dinte natural, așa că este important măcar rădăcina să fie salvată.

În cazul în care nu se mai poate face nimic pentru unul sau mai mulți dinți, nu trebuie să te panichezi sau să întrerupi tratamentul stomatologic. Implanturile dentare sunt solutia ideala pentru a reda frumusețea si sanatatea zambetului. În cazul in care exista goluri rămase în urma extractiilor dentare, goluri care nu sunt acoperite in timp util, întreaga dantura va avea de suferit, deoarece dinții din apropiere vor avea tendința de a ,,migra” si astfel nu doar aspectul va fi unul neplăcut, ci și ocluzia se va modifica. Toate acestea înseamnă tratamente îndelungate și costuri mult mai ridicate, așa că este important să rezolvi problema la timp. 

(P) Implantul dentar: calea spre zâmbetul la care ai visat de ceva vreme

Întreg procesul de montare a unui implant dentar presupune mai multe etape si uneori poate dura cateva saptamani, însă rezultatul final merită tot efortul si așteptarea. Un implant ingrijit corespunzator, poate dura intreaga viata. Persoanele care au deja implanturi dentare, spun ca după ce s-au acomodat cu acestea, nu mai fac diferenta dintre dinții naturali si implanturi, atat de natural se simt si cel mai important, le ofera libertatea de mânca, de a vorbi si de a zâmbi în voie. 

Ca o concluzie, putem spune că un zâmbet frumos începe din copilărie, cu o igienă corectă și vizite periodice la medicul dentist. În cazul în care există deja anumite probleme, este important ca acestea să fie rezolvate cât mai repede, pentru a evita complicații și de ce nu, pentru a economisi și bani, deoarece un detartraj sau o plombă costă mult mai puțin decât un implant dentar. În ceea ce privește durerea, aceasta nu ar trebui să existe, deoarece toate procedurile se efectuează sub anestezie. Nu lăsa frica să stea în calea unui zâmbet frumos și sănătos. 

Am vrea să știm cum abordezi tu problemele dentare și dacă obișnuiești să mergi periodic la dentist. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter