(P) Descoperă în fiecare zi ceva nou de citit

De Unica.ro, pe

Călătoria prin lumea cărților, pasiunea pentru citit, dorința de a dobândi cunoștințe noi și lecturarea pentru relaxare, vine uneori însoțită de întrebarea „Oare ce carte să mai citesc?” și atunci te avânți într-o căutare febrilă până când descoperi titlul care rezonează cu dorințele tale.

Ca orice pasionat de lectură, atunci când te regăsești în situația de nu mai avea idei pentru următoarea carte pe care să o citești, îți recomandăm să vizitezi secțiunea de noutăți ale cărților de anticariat, unde poți descoperi lecturi care să te poarte în lumi magice. 

Venim în întâmpinarea nevoilor tale cu o recomandare de noutăți literare din care să îți alegi titlul dorit:

  1. Redescoperind drumul matasii – Colin Thubron

(P) Descoperă în fiecare zi ceva nou de citit

Volumul de față, înregistrează o călătorie de-a lungul celui mai mare traseu terestru de pe pământ. Din inima Chinei, în munții Asiei Centrale, în nordul Afganistanului și în câmpiile Iranului până în Turcia kurdă, Colin Thubron, acoperă aproape șapte mii de mile în opt luni. Făcându-și drum cu autobuzul local, camionul, mașina, căruța de măgari și cămila, el călătorește de la mormântul Împăratului Galben, progenitorul mitic  al poporului chinez, la vechiul port Antiohia, fiind considerată probabil cea mai dificilă și ambițioasă călătorie pe care autorul  a întreprins-o în patruzeci de ani. 

       2. În livadă, rândunicile – Peter Hobbs

(P) Descoperă în fiecare zi ceva nou de citit

Un tânăr se întoarce în livada copilăriei sale și, pe măsură ce se reconectează cu culorile, mirosurile, gustul fructelor și cu vederea de jos în vale, rememorează imagini din trecut, imagini fericite din tinerețe, primele sale sentimente inocente de dragoste și imagini triste, dureroase ale unei despărțiri mult prea lungi de livadă si de satul copilăriei sale, aflat în deal. Romanul lui Peter Hobs, suprinde cititorul  din primele propoziții cu tonul lor subtil și frumoasa descrierii a locului și a vederii. Foarte repede se simte că, în anii care au intervenit, între copilărie și acum, i s-au întâmplat multe tânărului, evenimente care îi cer toată energia pentru a procesa suferințele lui și a se vindeca încet.

        3. Relatarea lui Brodie – Jorge Luis Borges

(P) Descoperă în fiecare zi ceva nou de citit

Prin această carte de povestiri scurte, se dorește intrarea în numeroasele universuri literare pe care autorul, Jorge Luis Borges, le-a creat de-a lungul carierei sale. Pentru noii cititori ai acestui autor, acest volum este un loc excelent de inițiere în opera autorului, povestirile fiind simple și accesibile, conținând totuși, elemente din complexitatea barocă, atât de caracteristică colecțiilor sale anterioare. 

Această colecție de nuvele reflectă pasiunea lui Borges pentru mitic și fantastic în cele mai subtile nuanțe, autorul insiprându-se din poveștile copilăriei sale.

     4. Tristețile unui american – Siri Hustvedt

(P) Descoperă în fiecare zi ceva nou de cititO parte a poveștii lui Hustvedt, se bazează pe memoriile de viață ale tatălui ei în rândul imigranților norvegieni din Minnesota rurală, acestea fiind împletite cu o poveste modernă complexă centrată pe narator, un psihoterapeut din New York. Personajele create de autoare sunt pe deplin dezvoltate, regăsindu-se în caracteristicile lor defecte si calități oamenilor. Cartea se preocupă în mare măsură de pierderi, de modul în care funcționează memoria și de modul în care relațiile, chiar și ale celor mai apropiate familii și prietenii, pot fi afectate de secrete.

Pentru zilele când dorești să îți găsești inspirația în a alege următorul titlu să te însoțească, nu va trebuie să cauți prea departe sau prea mult. Se adaugă în fiecare zi alte și alte cărți pentru cei pasionați de lectură, care la fel ca și tine, sunt în căutarea comorilor literare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter