(P) De ce merită să cumpărăm încălțăminte mai scumpă?

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 15 octombrie 2020, 01:19

Sezonul rece aduce cu sine și noi investiții în materie de garderobă. Dacă ești în căutarea unor noi piese vestimentare versatile, este bine să știi exact cum să-ți organizezi cheltuielile. Pentru început stabilește cu exactitate care sunt nevoile tale. Poate un trench, o pereche de blugi sau câteva pulovere și neapărat o pereche de încălțări de calitate. Cei mai mulți se întreabă dacă merită să cumpărăm încălțăminte mai scumpă și dacă aceste articole chiar își merită banii.

Iată doar câteva dintre motivele pentru care e important să investești în încălțămintea pe care o porți și să nu faci rabat de la calitate:

Confortul picioarelor înainte de toate

Calapodul comod și mărimea care să ți se potrivească perfect sunt două aspecte de referință atunci când îți alegi perechea de pantofi, ghete, sandale sau teniși. Indiferent de stilul tău vestimentar și de tipul de încălțăminte pe care-l preferi, este important să-ți asiguri confort sporit la nivelul picioarelor. Cum îl obții? În primul rând, trebuie să știi ca este esențial să-ți cunoști foarte bine forma tălpii. Unele persoane au picioarele mai late, altele au degetele inegale, iar toți acești factori pot determina neplăceri, dacă nu alegi încălțămintea potrivită.

Ca să te asiguri că nu vei simți disconfort după câteva ore de mers sau stat în picioare, asigură-te că mărirea aleasă este potrivită pentru tine. Măsoară talpa la interior, iar mai apoi poartă încălțările câteva minute prin casă, înainte să le folosești în activitățile de zi cu zi. Încălțămintea de calitate, confecționată din materiale naturale și rezistente, va lua forma piciorului tău, sporind astfel confortul. Ia în calcul că pantofii de calitate vor avea și o durată mai mare de utilizare, mai ales dacă îi îngrijești în mod corespunzător după fiecare purtare.

Materiale de calitate pentru încălțămintea ta

Așadar, calitatea încălțămintei merită toți banii și reprezintă un factor important în alegerea ta. O pereche de pantofi mai scumpi își vor amortiza investiția mai repede. Motivul? Vor fi mai rezistenți și, în plus, vor spori confortul picioarelor tale. De departe, încălțămintea din piele naturală este cea mai costisitoare, dar și cea mai căutată. Pielea permite picioarelor să respire, se pliază pe forma lor și este mult mai durabilă față de materialele sintetice. Pânza, inul și alte țesături naturale sunt de asemenea recomandate, dar în special pentru sezonul cald.

Aspectul încălțămintei este și el important

Finisajul, felul în care arată cusăturile sau lipiciul folosit pentru prinderea tălpii de partea de sus a încălțămintei sunt importante. Pe lângă utilitatea pantofilor, oamenii își doresc să fie în ton cu tendințele modei, iar aspectul lor trebuie să fie perfect. Fie că ești femeie și alegi pantofii cu toc, balerinii, botinele sau bocancii ori ești bărbat și cauți să-ți cumperi teniși, pantofi sport sau ghete de iarnă, optează pentru modelele favorite și nu uita să le verifici calitatea. Poți arunca o privire și pe produsele Y-3 disponibile în România, la mare modă pentru sezonul rece ce tocmai a început. 

Încălțăminte adaptată în funcție de nevoi

Pe piață există numeroase categorii de încălțăminte, special concepute pentru diverse activități. Pantofi pentru drumeții, pentru alergare, pentru diverse sporturi, precum fotbalul sau exercițiile în sala de fitness, toate aceste tipuri de încălțări sunt menite să asigure un  confort sporit picioarelor tale, dar și să le protejeze de eventuale accidentări. Cu alte cuvinte, este necesar să investești în astfel de articole, ca să nu pui în pericol sănătatea picioarelor tale. Nimeni nu-și dorește o luxație atunci când merge pe munte sau când aleargă în parc, pe asfalt. Poartă întotdeauna încălțăminte potrivită!

Este bine să știi că este important să investești în calitatea articolelor pe care le porți, iar pantofii și ghetele sunt în fruntea listei de cumpărături. Evită materialele sintetice și optează pentru piele naturală. Da, vei plăti mai mult, însă încălțămintea va fi mai durabilă și îți va oferi un plus de comoditate.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter