(P) Cum să-ți asortezi ramele de ochelari la ținută

De Unica.ro, pe

Ochelarii de soare sunt unul dintre cele mai importante accesorii din garderobă, indiferent de sezon sau de tendințe. Pe lângă faptul că îți protejează ochii de razele nocive ale soarelui, modelele potrivite de ochelari îți pot completa, cu succes, fiecare ținută. 

Indiferent dacă achiziționezi o pereche de ochelari de soare cu rame colorate sau modele supradimensionate, acestea trebuie să fie în concordanță cu ținuta purtată. Ține cont de sfaturile noastre, pentru a asorta corect ramele de ochelari la outfituri cool!

Ținuta de seară

Ținuta de seară „cere“ un anumit tip de  rame de ochelari pentru damă, așa că acordă o atenție deosebită vestimentației. Ochelarii fără rame reprezintă alegerea ideală atunci când compui o ținută de seară. Dacă mergi la un eveniment care presupune purtarea unei rochii elaborate și deosebit de elegante, alege un stil de ochelari mai discret. 

Preferi un costum de damă, de inspirație masculină? În acest caz, poți opta pentru o pereche de ochelari mari, cu rame sofisticate, în timp ce rochia midi arată excelent cu o pereche de ochelari unghiulari.

Ținuta elegantă

Ești o persoană creativă, care adoptă ținute elegante la birou și în viața de zi cu zi? Poți alege ochelarii cu rame rotunde, care merg de minune cu articole specifice anilor ‘70: pantaloni evazați, tocuri și jachete cool, cu franjuri. Ochelarii rotunzi, cu rame din plastic sau metal, se pot combina și cu rochii cu imprimeu floral, rochii maxi sau ținute moderne, cu pantaloni scurți din denim și topuri elegante.

Ținuta casual

Persoanele care adopta o ținută casual în majoritatea timpului pot opta pentru ochelari cu rame multicolore și haine în culori simple, care nu încarcă outfitul din punct de vedere vizual. Astfel, fie că porți jeanși, tricouri sau pantaloni de trening, alege ochelari cu rame de plastic, în culori dominante de verde, albastru, roșu sau mov. Ochelarii clasici, stil aviator, reprezintă opțiuni la fel de potrivite pentru a accesoriza o ținută casual. O ținută feminină va arăta minunat cu ochelari de dimensiuni mici sau unii cu lentilă oglindă.

Ținuta business

Porți des costume elegante și ținute business, pentru job și întâlniri de afaceri? Ochelarii cu rame clasice și discrete reprezintă cea mai bună soluție, atât pentru bărbați, cât și pentru femei. Aceste modele se asortează de minune atât cu fuste și rochii, cât și cu pantaloni. Totuși, evită combinațiile stridente de culori sau elemente prea evidente de design atunci când porți ochelari în stil business.

Recomandări de purtare a ochelarilor de soare

  • Dacă vrei să ieși în evidență, alege ochelari de soare cu rame în contrast cu ținuta. Când porți o ținută all black, poartă o pereche de ochelari rotunzi, în still hippie, cu rame colorate.
  • Îți place să porți culori aprinse pentru topuri și bluze, ca roșu sau violet? Combină-le cu o pereche de ochelari de soare cu rame în nuanțe la fel de aprinse.
  • La ochelarii cu design strident, care conțin pietre sau diferite aplicații, merge o ținută simplă, ca să eviți un aspect încărcat sau exagerat. În plus, ochelarii cu ornamente sunt suficient de stridenți, astfel încât să atragă atenția.
  • Ochelarii fără rame sau cu rame metalice arată bine lângă orice ținută și la orice ocazie.

În modă, nu există reguli! Continuă să experimentezi, prin alegerea celor mai cool perechi de ochelari de soare, cu rame moderne. Ține cont de trucurile de styling pe care le-am prezentat și vei arăta impecabil!

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter