(P) Cum să dai volum părului? – Soluții de îngroșare a părului

De Unica.ro, pe

Ai părul lung și subțire și vrei să dai volum podoabei capilare? Recomandat este să folosești produse profesionale, precum șampon și balsam de păr. Astfel de produse pot fi și modalități de tratare sau de prevenire a căderii părului, fapt pentru care au devenit foarte populare în ziua de azi. 

Multe femei folosesc balsam de păr, pentru a da volum părului și a-l pieptăna mai ușor. Acesta, conform unor studii recente, poate avea și câteva dezavantaje și anume:

  • Dacă rămâne pe scalp, când clătirea nu se face în mod corespunzător, poate produce mâncărime pe pielea capului, care este greu de suportat
  • În anumite cazuri, el lasă pe piele și păr un exces de ulei, care se găsește în compoziția lui; asta face ca părul să fie mai gras în scurt timp și scalpul de asemenea.

Pentru persoanele care au părul rar și subțire, iar în plus suferă și de căderea părului, intervenția chirurgicală nu este o opțiune convenabilă, de aceea ele apelează la tratamente mai simple și rapide, care fac minuni pentru astfel de probleme.  

Din fericire, femeile care se confruntă cu astfel de probleme pot apela la soluții pentru a avea părul mai bogat, folosind produse profesionale de îngroșare a părului de la Gettik, care sunt create de experți, după ani mulți de cercetare. Posesoarele de păr subțire sunt atrase  de utilizarea fibrelor de păr, care îmbunătățesc aspectul părului rar și fin, lipsit de volum. Pentru a se coafa, femeile apelează la astfel de produse, prin care își schimbă textura părului existent, acoperind zonele în care părul este mai rar. 

Rimelul de păr poate fi folosit și el de femeie, pentru a acoperi anumite probleme ale părului, de exemplu pentru a colora firele albe sau cărunte și zonele cu păr fin și rar. În acest fel se poate camufla puțin acele zone chele ale scalpului. 

(P) Cum să dai volum părului? – Soluții de îngroșare a părului

O modalitate de a da volum părului este taparea acestuia. Tehnica este simplă, părul se tapează cu un pieptene cu dinți deși, astfel podoaba capilară va fi mai frumoasă și va avea volum. Se spune că taparea poate fi mai reușită, dacă părul nu este proaspăt spălat. În acest fel se obține mai mut volum și în plus, dacă se aplică și fixativ, coafura va rezista mai mult. 

Pentru a avea părul cu volum, femeile folosesc un uscător de păr cu difuzor volum, care este un produs profesional, cu jet de aer rece și cald. Pentru a obține efectul de păr bogat, mișcările uscătorului sunt de rotație, la baza firelor de păr, deci la nivelul scalpului. În acest fel, părul este umflat și uscat. 

Un produs care oferă un plus de volum părului este șamponul uscat, de tip pulbere. Acesta este recomandat în concediu, deși nu ar trebui chiar să înlocuiască șamponul lichid. El oferă volum părului și aspectul de păr spălat, dar nu elimină reziduurile din păr, de pe scalp și nu realizează o îngrijire a podoabei capilare așa cum se face cu șamponul cu apă, în mod normal. Există diferite produse de acest fel, de tip spray, unele sunt comercializate și în farmacii. 

Un sfat foarte bun oferit de experți este să încercați să vă îngrijiți părul în mod corespunzător, cu produse de calitate, fără a-l stresa prin aplicarea căldurii puternice de la uscătorul de păr. Deși vă doriți o coafură cu volum, ar fi indicat să nu folosiți ondulatorului de păr fierbinte prea des sau în mod excesiv, pentru formarea buclelor, deoarece în timp părul se poate deteriora.  

Alegeți în general coafuri simple, cu părul liber, acoperind prin mici tertipuri zonele cu probleme ale scalpului și folosiți produse profesionale prin care să dați textură și volum podoabei capilare. 

Aveți grijă de podoaba capilară, minimizând cât mai mult impactul produselor de styling asupra acesteia, deoarece este dureros să aveți probleme de căderea părului. Căutați o coafeză de încredere, care vă oferă soluții de tratament de calitate, care vă protejează părul.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter