(P) Cum îți decorezi casa, astfel încât să îți reprezinte personalitatea?

De Unica.ro, pe Ultimul update Marți, 29 iunie 2021, 15:15

Amenajarea locuinței este o sarcină cât se poate de importantă. Locuința trebuie să fie una funcțională să fie bine optimizată, astfel ca activitățile cotidiene să se realizeze ușor, dar în același timp trebuie dețină elemente personale care să reprezinte.

Starea de bine este, de multe ori, generată de modul în care sunt selectate piesele de mobilier, de elementele mici şi decorațiuni pentru casă, de accesoriile ce sunt introduse. Aceste piese reușesc în mod magic, putem spune, să aducă energii pozitive şi creeze atmosfera caldă de cămin. În rândurile următoare vom descoperi câteva recomandări care pot ajuta la amenajarea perfectă a unei locuințe. 

Optează pentru mobilier minimalist 

Dacă vorbim de o locuinţă practică, lejeră, perfect funcţională, cu siguranţă spunem stilul minimalsit. O amenajată astfel gândită este una prietenoasă. Corpurile de mobilier selectate trebuie să fie simple, să nu creeze senzaţie de apăsare. Principiul minimalismului are la baza simplitatea, elementele moderne, puţin pretenţioase şi culorile neutre ușor de asortat. O locuinţă amenajată astfel este lejeră şi asigură senzația de spațiu. Mobilierul şi pereții unei astfel ambient sunt albi sau au diferite nuanțe de bej, crem, gri. Atmosfera poate fi revigorată ușor cu ajutorul pernelor decorative, a draperiilor şi a covoarelor.

Bucură-te de energia culorilor

Pentru a amenaja o locuință cu personalitate trebuie să aduci puțină culoare. Dacă mobilierul este unul minimalist, poți opta pentru scaune tapiţate, taburete în nuanţe dinamice sau pe otomane colorate pentru a sparge monotonia. Aceste piese reuşesc să aducă la viaţa orice încăpere elegantă şi funcţională.

Creionează accentele proprii, bazându-te pe decoraţiuni

Personalitatea locuinţei este accentuată cu ajutorul decoraţiunilor pentru casă. Oglinda de perete, statueta din jad, candela pentru aromaterapie, suportul pentru cărţi, ghiveciul cu bambus, corpul de iluminat montat pe noptiera sunt doar câteva dintre soluţiile ce aduc la viață un ambient cu personalitate. Aceste elemente reușesc să dezvăluie temperamentul proprietarului. Dacă ai un temperament coleric, cu siguranța în locuința ta se vor găsi numeroase decorațiuni, achiziţionate sub impulsul momentului. O fire sangvinică se va bucura doar de anumite elemente, de cele care îi crează bună dispoziţie şi induc stare de relaxare. Persoanele cu temperament flegmatic vor analiza cu multă atenție toate elementele decorative pe care le introduc în locuinţă, iar fiecare obiect trebuie să răspundă unui anumit standard de calitate. Melancolicii vor avea o locuință caldă, decorată cu elemente care ajută la relaxare, cu obiecte inscripţionate cu elemente motivaţionale.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter