(P) Cum alegi cadoul potrivit pentru orice ocazie: un ghid util pentru invitați

De Unica.ro, pe

Indiferent dacă vorbim despre sărbătorile de iarnă, despre o onomastică sau o aniversare, despre celebrarea căsătoriei sau despre o simplă vizită, alegerea unui dar potrivit poate fi o veritabilă provocare. Chiar și așa, nu este imposibil să înveți cum să alegi cadoul perfect, indiferent de eveniment. Urmează-ne sfaturile și vei ajunge pe lista invitaților VIP în cel mai scurt timp:

Stabilește bugetul

E irelevant dacă mergi la cumpărături în magazin sau dacă ești adepta shoppingului online, bugetul este pilonul de la care trebuie să pornești în alegerea unui cadou. În funcție de acesta, te poți orienta către o categorie de produse, poți alege anumite branduri și te vei asigura, totodată, că nu vei depăși o limită de bani pe care îți permiți s-o aloci cadoului.

Ține cont de ocazie

Alege un cadou pe care gazda petrecerii îl va aprecia, unul pe care să îl poată deschide de față cu toată lumea, unul de care să se poată bucura în văzul celorlalți invitați – pentru că, probabil, va face acest lucru. De aceea, dacă nu e o petrecere foarte restrânsă, cu prieteni apropiați, un cadou achiziționat din sex shop ar putea fi prea mult. Dacă ești nesigură, poți opta pentru un cadou care să ajungă pe masa sau în barul petrecerii, cum ar fi o sticlă de cognac si brandy sau un platou cu prăjituri. Și, pentru că tot a venit vorba despre dulciuri, nu uita să le iei o ”atenție” și copiilor gazdei, dacă este vorba despre o petrecere acasă.

Ia în calcul preferințele personale

Dacă vorbim despre obiecte vestimentare sau despre decorațiuni pentru casă, orientează-te către culoarea preferată a destinatarului cadoului. Dacă vrei să îi completezi colecția de discuri vinyl, ține cont de preferințele sale muzicale. Dacă preferi să cumperi cadourile dintr-o librărie, gândește-te la autorii pe care i-a citit cu plăcere. Indiferent care sunt opțiunile tale, conectează-le întotdeauna cu gusturile și preferințele destinatarului. În acest fel, îți vei demonstra grija și atenția față de el.

Fii creativ și nu te limita la un singur cadou

Desigur, dacă știi exact ce obiect trebuie să cumperi și acoperă tot bugetul, e perfect. Însă, pentru situațiile în care ești dezorientată în marea de posibilități, poți alcătui cadoul din mai multe obiecte mici, eventual corelate tematic. De exemplu, dacă este vorba despre un cadou de casă nouă sau despre unul care va ajunge la un cuplu proaspăt căsătorit, poți alcătui o colecție de ustensile și vase pentru gătit sau un kit pentru călătorie pentru două persoane. Posibilitățile chiar sunt nelimitate, nu fii tu cea care le restrânge.

Nu te teme să fii unică

Obiectele pe care le găsești în cele mai multe magazine sunt, adesea, banale. Din acest punct de vedere, cumpărăturile online îți deschid mai multe uși, pe care ai face bine să le explorezi. Artiști de tot felul își expun operele în social media, unde, de asemenea, vei găsi o varietate de produse, de la obiecte vestimentare pictate manual, la lumânări parfumate din ceară de soia, cosmetice naturale și accesorii handmade. Întinde-ți antenele în toate direcțiile, înainte de a te opri la primul magazin, la primul obiect care-ți pică-n mână.

Alegerea unui cadou potrivit poate fi dificilă, dar și o misiune plăcută și plină de învățături. Nu te teme să explorezi, să cauți mai multe oferte, să-ți cunoști mai bine destinatarul și să dai frâu liber imaginației. Cu siguranță, dacă vei ține cont de aceste sfaturi, vei reuși să alegi cadoul perfect în cel mai scurt timp. 

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter