(P) Criterii pentru alegerea cremei hidratante potrivite

De Unica.ro, pe Ultimul update Duminică, 11 iulie 2021, 13:12

Oferă-i pielii tale atenția cuvenită în fiecare zi, prin integrarea în rutina zilnică de îngrijire a unei creme hidratante potrivite pentru tipul tău de piele. Astfel, te poți bucura de efectele ingredientelor active, regăsite în formula unui astfel produs, asupra pielii tale. 

Care sunt cele mai importante criterii de la baza alegerii unei creme hidratante? Vorbim mai jos despre acestea, pentru ca tu să ții cont de importanța lor, atunci când ești în căutarea unui produs ce poate da rezultate cât mai bune. 

Ce face o cremă hidratantă foarte bună? 

O crema hidratanta pentru fata sau pentru corp are proprietăți ideale pentru tipul de piele pe care îl ai. Astfel, ingredientele active din formula acestuia, atent selecționate pe baza sfaturilor experților, pot aborda cu succes o serie de probleme dermatologice, precum: acneea, pielea uscată, pielea aspră cu rugozități etc

Astfel, o cremă hidratantă foarte bună: 

  • Curăță pielea și îndepărtează excesul de sebum, fără să perturbe bariera naturală de protecție pe care pielea o are; 
  • Nu conține parfumuri, ce ar putea afecta textura pielii foarte sensibile; 
  • Are un mod de aplicare simplu de realizat, în fiecare etapă a rutinei de îngrijire a pielii; 
  • Conțin ingrediente active, așa cum sunt ceramidele esențiale, de care pielea sănătoasă are nevoie. 
  • Sunt concepute alături de medici dermatologi, astfel încât să ofere un răspuns nevoii de hidratare a unui anumit tip de piele.

Criterii de alegere a cremei hidratante: Tipul de piele

Medicul dermatolog este cel care poate stabili tipul de piele pe care îl ai, pentru a-ți putea recomanda o cremă hidratantă pentru față, sau o cremă hidratantă pentru corp, astfel încât acțiunea acesteia să fie compatibilă cu nivelul respectiv de sensibilitate. 

Poți avea piele uscată, foarte uscată, normal-uscată, piele sensibilă, piele grasă (și aceasta are nevoie de hidratare) sau piele normal-mixtă. Indiferent de natura pielii tale, asociată unui anumit set de particularități, crema hidratantă ideală asigură o îngrijire optimă. 

În cazul în care alegi o cremă hidratantă “din auzite”, fără a cere sfatul avizat al unui medic dermatolog, problemele de piele cu care te poți confrunta acum se pot agrava mai târziu. 

Criterii de alegere a cremei hidratante: Ingredientele

Nu forma unei soluții pentru hidratarea pielii (cremă hidratantă, gel hidratant, ser hidratant) determină succesul acesteia, ci ingredientele din formula produsului ales. De aceea, mai spunem încă o dată ca este important un consult de specialitate, in alegerea sa. 

Ingrediente active precum ceramidele, acidul hialuronic, dimeticona, ureea, niacinamida, acidul salicilic sau petrolatum, asigură o îngrijire optimă a pielii, restabilind procesele naturale ale pielii, încetinite odată cu înaintarea în vârstă. 

Cere-i sfatul medicului dermatolog la care apelezi, privind eficiența unei creme hidratante cu ingrediente active, pentru a-ți asigura o rutină zilnică de îngrijire a pielii, construită în jurul eficienței produsului ales. 

Criterii de alegere a cremei hidratante: Accesibilitatea

Dacă îți dorești să alegi cea mai bună cremă hidratantă pentru față sau pentru corp, în funcție de sfaturile pe care un expert ți le poate oferi la cabinet, internetul îți oferă o cale facilă de a obține rapid cele mai bune produse. 

Este simplu să te bucuri acum de o cremă pentru față cu acțiuni terapeutice testate clinic, atât timp cât poți comanda online, de pe laptop, smartphone sau tableta, un astfel de produs de top. 

Chiar și în farmaciile din apropierea casei tale, poți găsi un stand cu produse de calitate, dermatologice sau dermatocosmetice, ideale în rutina de curățare și hidratare a feței pe care o dorești. Consultă pe net prețurile, printr-un comparator accesat online, apoi ia produsul dorit din cele mai convenabil loc pentru tine. 

Utilizarea unui produs de hidratare pentru pielea ta sensibilă se alege inspirat! Ține cont de sfaturile de mai sus, pentru că aceste criterii de alegere a cremei hidratante îți permit să te bucuri de rezultate excelente, chiar din primele luni de utilizare a produsului respectiv. 

Acum este mai simplu ca niciodată să ai acces la cele mai bune soluții de hidratare a tenului și a pielii de pe întregul corp. Sfaturile medicului la care apelezi și gama variată de produse, simplu de obținut în urma unei comenzi online, îți permit să construiești rapid și eficient rutina personală de îngrijire. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter