(P) Cele mai recomandate alimente pentru sănătatea ta sexuală

De Unica.ro, pe

Alimentația joacă un rol deosebit de important pentru a avea o viață sănătoasă și pentru a te bucura de o stare de bine. Iar acest lucru se aplică și pentru sănătatea sexuală. În special în perioada rece sau la trecerea dintre anotimpuri, organismul tău are nevoie de o alimentație sănătoasă pentru a combate stările de oboseală și astenia sezonieră. Simți o stare de apatie? Fără să punem și mai multă presiune pe tine, îți reamintim că acest fapt poate afecta inclusiv viața cuplului.

De aceea, ți-am pregătit o listă cu cele mai recomandate alimente pe care să le consumi pentru a-ți proteja sănătatea sexuală, dar și starea generală în această perioadă. Dacă îți dorești alimente proaspete la prețuri mici, poți să răsfoiești cataloagele cu reduceri pentru inspirație, iar ce nu găsești în supermarketuri sigur este disponibil în farmaciile și magazinele de produse naturiste din apropierea acestora.

Sănătatea tractului urinar

Este greu să te bucuri de o viață sexuală reușită dacă ai o infecție a tractului urinar. Pentru a preveni diferite infecții urinare frecvent întâlnite în sezonul rece, poți începe prin a consuma alimentele potrivite:

  1. Sucul de merișoare – acesta este asociat cu rezultate pozitive în tratarea rapidă a infecțiilor urinare și la menținerea sănătății tractului urinar.
  2. Iaurtul și chefirul cu probiotice – este cunoscut faptul că probioticele ajută organismul în lupta cu diferite infecții. Include aceste alimente în micul tău dejun de câteva ori pe săptămână!
  3. Ceaiul de echinaceea – această plantă este un aliat puternic al corpului tău în lupta cu bacteriile și virusurile, având un rol dovedit în întărirea sistemului imunitar. Este recomandat în infecțiile urinare și renale, dar și pentru refacerea organismului în perioadele solicitante. 

Alimente afrodiziace pentru stimularea vieții sexuale sănătoase

Apetitul sexual redus poate fi un semn de dezechilibru în organismul tău sau de dezechilibru hormonal, iar dacă se menține pe o durată lungă, este recomandat să apelezi la analize și investigații de specialitate. Însă există și o serie de alimente care au un efect afrodiziac și îți pun sângele în mișcare pe care le poți încerca:

  1. Mierea – nutrienții săi stimulează metabolizarea estrogenului, stimulând sănătatea și satisfacția sexuală a femeilor. 
  2. Ardeiul iute – unul dintre cele mai cunoscute alimente pentru efectele sale afrodiziace, ardeiul iute acționează asupra corpului tău, ducând la eliberarea endorfinelor și accelerarea pulsului. 
  3. Ciocolata – ingredientul pasiunii căruia nimeni nu îi poate rezista! Ciocolata nu seduce doar prin gustul său deosebit, ci chiar induce o stare de excitație similară celei din timpul actului sexual. Testează-i efectele împreună cu partenerul tău!

Ingredientele de mai sus pot fi consumate ca atare sau incorporate în numeroase feluri de mâncare – îți recomandăm să găsești o rețetă pe gustul tău aici

Ce trebuie să consumi pentru o stare generală de bine

Pentru a avea o sănătate sexuală bună, ai nevoie în primul rând de vitalitate și energie, iar acestea vin la pachet cu o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos. Iată câteva alimente care nu ar trebui să lipsească din dieta de zi cu zi a cuplului: 

  1. Fructele de pădure proaspete (mure, zmeură, afine) – o explozie de antioxidanți naturali, acestea sunt de nelipsit din orice dietă sănătoasă. Fructele de pădure sunt bogate în vitamine și minerale, precum: vitamina C, vitamina B, vitamina A, vitamina E, fier, zinc și seleniu ceea ce le ajută să contribuie la creșterea sistemului imunitar.
  2. Usturoiul – nu degeaba ți se spune să mănânci usturoi când răcești! Acesta are un efect puternic împotriva infecțiilor și bacteriilor dăunătoare. Chiar dacă pare mult, include zilnic un cățel de usturoi sau chiar doi în preparatele tale favorite pentru a-ți menține organismul puternic.
  3. Nucile (alune, migdale, alune de pădure, fistic etc.) – categoria nucilor este esențială pentru corp și creier, conținând potasiu, fier, magneziu, zinc, dar și grăsimi sănătoase. Aceste alimente sunt foarte nutritive, însă nu trebuie să depășim doza zilnică recomandată: o mână de nuci pe zi. 

 

 

O parte dintre recomandările de mai sus conțin un număr considerabil de calorii, așa că este bine să ne limităm consumul astfel încât să nu devenim supraponderali. Dacă ai o dietă variată și sănătoasă, te poți simți excelent în fiecare zi și te poți bucura de o viață sexuală activă și satisfăcătoare. 

Poți afla mai multe sfaturi alimentare pentru o viață sexuală perfectă în articolul de aici

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter