(P) Ce trebuie să iei în considerare înainte de a cumpăra o placă de păr

De Unica.ro, pe

Plăcile de îndreptat sau de coafat de ultimă generație nu au nicio legătură cu cele care, nu cu mult timp în urmă, ne deteriorau părul atunci când le folosim. Acum acestea sunt realizate din materiale noi și tehnologii inovatoare, astfel încât practic oricine poate utiliza o placă de păr.

Dar, înainte de a vă decide, ar trebui să știți câteva lucruri importante, astfel încât să găsiți placa de păr potrivită pentru dumneavoastră.

Părul este îndreptat cu ajutorul plăcilor interioare. Acestea sunt cele care vor fi în contact direct cu el, deci trebuie să acordăm o atenție specială materialului din care sunt realizate, deoarece este esențial să alunece bine pe părul nostru, fără a-l agăța. În acest sens, materialul cel mai utilizat este ceramica.

Pentru a ne ajuta părul să nu se electrizeze aproape în totalitate, există anumite modele, precum unele de la Philips sau Braun, care încorporează ionizatoare. Ionii negativi care sunt generați contracarează ionii pozitivi din părul nostru, făcându-l să pară mai puțin încrețit, mai fin și mai strălucitor.

În combinație cu ceramica, poate fi utilizată turmalina, un mineral cu o mare capacitate de a genera ioni negativi și astfel să rezulte într-un păr mai mătăsos. O altă proprietate este că emite căldură în infraroșu mai puțin dăunătoare părului. Unele dintre mărcile care lucrează cu acest mineral sunt Ga.Ma Italia și Artero.

Pe lângă ceramică, există mărci care folosesc titanul. Titanul este un element chimic capabil să ofere o durabilitate mai mare plăcilor decât ceramica, datorită rezistenței sale ridicate la șoc și coroziune. De asemenea, capătă o temperatură ridicată în mai puțin timp și transferă mai multă căldură părului decât cele din ceramică, astfel încât o singură trecere este de obicei suficientă.

Uscat sau umed

Majoritatea plăcilor de îndreptat părul sunt create pentru a funcționa pe părul uscat. De fapt, nu este convenabil să le folosiți în timp ce părul este încă umed, deoarece îl pot deteriora. Există însă mărci precum Remington cu modelele lor Wet2Straight, care au dezvoltat plăci ce pot fi folosite pe părul uscat sau umed, cu un program special. Datorită găurilor din placa de păr, umezeala se evaporă și lasă părul drept. Sistemul funcționează foarte bine și vă scutește de la supunerea părului la două tipuri de tratament termic, uscare și îndreptare. Totuși, cu părul umed este mai dificil să folosiți placa de păr pentru coafuri mai elaborate decât îndreptarea, care poate necesită o a doua trecere.

Contează temperatura?

Temperatura pe care trebuie să o aplicați părului depinde foarte mult de modelul acesteia și de păr. Plăcile pot varia de la 80 ° la 235 ° aproximativ, deși există și unele cu o temperatură fixă ​​între 180 ° și 190 °. Aceasta este temperatura de care are nevoie părul normal, nici foarte fin, nici gros. Dacă părul tău este foarte fin și foarte fragil, ar trebui să aplici cât mai puțină căldură. Dacă cumperi o placă de păr cu temperatură personalizabilă, poți încerca diferite nivele până când o găsești pe cea potrivită tipului tău de păr. Nu uitați ca atunci când utilizați o placă de păr să folosiți un ser pentru protecție împotriva temperaturilor ridicate.

Poți face mult mai multe cu o placă de păr

Plăcile de îndreptare a părului nu sunt folosite doar pentru a face părul perfect drept. Cu ele puteți crea diferite tipuri de coafuri rapid și ușor, cum ar fi realizarea de onduleuri și bucle. Trebuie doar să petreceți puțin timp la început pentru a învăța cum să o controlați și apoi va fi foarte ușor. Pentru a fi cât mai versatil posibil, alegeți un model care să nu fie prea lat sau prea subțire, cu excepția cazului în care aveți o nevoie specifică. Există și modele de placă de păr cu capete interschimbabile pentru a putea folosi placa și în alte scopuri, fie ca și ondulator, pentru încrețire sau creponare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter