(P) Ce se întâmplă atunci când nu îți porți perechea de ochelari de vedere

De Unica.ro, pe Ultimul update Vineri, 30 iulie 2021, 10:38

Un specialist de la optică medicală primește adesea întrebări cu privire la efectele nepurtarii ochelarilor. Exemplele acestor tipuri de întrebări includ: ce efecte vor fi de la faptul că nu port perechea mea de ochelari de vedere? Dacă nu-mi port ochelarii, mi se va agrava vederea?

Un specialist de la optica medicala primește adesea întrebări cu privire la efectele nepurtarii ochelarilor. Exemplele acestor tipuri de întrebări includ: ce efecte vor fi de la faptul că nu port perechea mea de ochelari de vedere? Dacă nu-mi port ochelarii, mi se va agrava vederea?

Oricare ar fi motivul, faptul de a nu purta ochelarii poate avea efecte grave pe termen scurt și pe termen lung.

Dacă ești o persoană care are nevoie de ochelari din cauza vederii încețoșate, nepurtarea  perechii de ochelari vedere te va face să lucrezi mai greu. Ochelarii corectori permit ochilor să se relaxeze, ceea ce reduce oboseală ochilor și toate celelalte efecte neplăcute. Și cel mai important, ochelarii corectori îți permit să vezi clar!

Pentru adulții care poartă ochelari pentru a-i ajută la corectarea problemelor de vedere, nepurtarea lor poate cauza agravarea acestor condiții și poate deveni o problemă permanentă.

Persoanele care au miopie au dificultăți în a vedea obiecte care sunt departe și se pot concentra doar asupra obiectelor de aproape. O rețetă de ochelari pentru cineva care este miop va conține un semn minus, deoarece puterea trebuie luată de la ochi pentru a-i permite să vadă la distanță.

Dacă ochii lucrează mai mult pentru a se concentra asupra obiectelor din apropiere, aceștia sunt considerați hipermetropi. Când cineva hipermetrop nu poartă ochelari, ochii trebuie să lucreze mai mult pentru a se concentra, ducând deseori la dureri de cap și oboseală.

Și totuși, care sunt efectele nepurtării ochelarilor de vedere?

Simptomele nepurtării ochelarilor sunt adesea:

  • Amețeală
  • Viziune dublă
  • Greață
  • Slăbirea mușchilor oculari, etc.

La ce pot duce aceste simptome?

  • O incapacitate de concentrare
  • Un risc mai mare de accidente și răniri
  • O antipatie pentru citit sau pentru a fi în mediile sociale

Dacă ești o persoană care trebui să poarte ochelari, nu ezită să o faci atunci când se cere, astfel riști nu numai să îți strici și mai mult vederea, dar să ai pe parcursul zilei senzații neplăcute care să nu-ți permită să te bucuri de viață sau care îți vor îngreuna munca. Purtarea ochelarilor este o rutină zilnică care pur și simplu trebuie respectată!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter