(P) Bijuterii pentru mirese – vezi aici ce greșeli să NU faci când le alegi

De Unica.ro, pe Ultimul update Luni, 11 mai 2020, 15:52

Ziua cea mai importantă din viața ta se apropie. Ai cel mai drăgăstos mire, cea mai frumoasă rochie, dar iți mai trebuie și cele mai frumoase bijuterii pentru mirese. Vezi mai jos ce greșeli să NU faci când le alegi:

Nu asortezi corect nuanța rochiei cu bijuteriile pentru mirese

De fapt, e foarte simplu să nu greșești. Regulile sunt următoarele:

  • Dacă ai rochie albă, trebuie să alegi argint, aur alb, platină, sau bijuterii placate cu aur alb.
  • Dacă ai rochie crem, de culoarea șampaniei, este obligatoriu să alegi bijuterii din aur galben sau placate cu aur galben.
  • Rochia de nuanță roz sau liliachie se asortează perfect cu aurul roz.

Atât e de simplu!

Nu alegi colierul de mireasă în funcție de decolteul rochiei

Aceasta este o greșeală pe care trebuie să o eviți cu orice preț, întrucât poate face dintr-o rochie superbă una de duzină. Regulile sunt următoarele:

  • Pentru un decolteu de tip bărcuță, trebuie să alegi un colier mai lung cu pandantiv. Nu se potrivește un colier la baza gâtului sau un chocker.
  • Decolteul în formă de inimioară, în schimb, este potrivit pentru un colier fin la baza gâtului.
  • Decolteul în formă de U se accesorizează cu un colier mediu ca lungime, cu un pandantiv mic și fin.
  • În principiu, decolteul în formă de V nu se accesorizează, deoarece scopul lui este de a lăsa pielea la vedere. Dacă totuși vrei neapărat să porți un lănțișor, alege unul extrem de fin și cu un pandantiv cât mai mic.
  • Pentru decolteul pătrat, ar trebui să alegi un colier mare, statement, la baza gâtului. Atenție la elementele colierului: trebuie să fie întotdeauna pătrate sau dreptunghiulare, niciodată ovale sau rotunde.
  • Decolteul asimetric nu se accesorizează sub nicio formă. Tăietura sa asimetrică este cea care ține loc și de accesoriu. 

Porți prea multe bijuterii pentru mirese

Miresele sunt tentate să poarte și un colier care iese în evidență, și cercei masivi, și rochia care prin natura ei iese în evidență, însă e greșit.

În cea mai importantă zi din viața ta, TU trebuie să ieși în evidență, nu bijuteriile pentru mirese pe care le porți. Așadar, dacă ai ales un colier masiv, cerceii trebuie să fie foarte discreți. Dacă ai ales niște cercei impunători, colierul trebuie să fie simplu.

De asemenea, dacă rochia ta deja e foarte încărcată cu paiete, mărgele sau sclipici de orice fel, încearcă să porți bijuterii cât mai minimaliste. 

Dacă zâmbești, o să fii frumoasă oricum în acea zi binecuvântată a vieții tale!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter