(P) A venit vara! Cum ne îngrijim tenul?

De Unica.ro, pe

Un ten strălucitor și sănătos necesită un ritual de îngrijire bine pus la punct, adaptat în funcție de necesități, dar și de sezon. În sezonul cald, tenul nostru se poate confrunta cu apariția acneei și a punctelor negre, iar acest lucru se datorează unei producții mai mare de sebum care astupă porii. În același timp, expunerea excesivă la soare și raze UV poate duce la o îmbătrânire prematură a pielii și la apariția ridurilor. Specialiștii recomandă să ne formăm un ritual de îngrijire a tenului care să conțină produse cu o textură ușoară, care nu astupă porii și intră în piele mult mai rapid. Iată cum ar putea arăta un astfel de ritual în sezonul canicular:

Dimineața: curățare și hidratare

Tenul nostru produse sebum și peste noapte, deci primul pas în ritualul de îngrijire este curățarea. Poți alege un gel de curățare fără săpun sau un demachiant cu o textură ușoară, care nu încarcă piele. Următorul pas și cel mai important este hidratarea – crema cu un factor ridicat de protecție solară nu trebuie să îți lipsească. În ultimul timp se vorbește din ce în ce mai mult despre produse coreene de îngrijire a pielii care te ajută să obții un ten califelat și plin de strălucire. Aceste produse sunt acoperă nevoile fiecărui tip de ten și au în componența lor ingrediente de calitate, care nu afectează în niciun fel pielea.

Seara: demachiere și hidratare

După o zi lungă, tenul are nevoie de un răsfăț îndelungat care începe cu demachierea – alege un demachiant în funcție de tipul de ten pe care îl ai (demachiant pe bază de ulei pentru ten uscat, demachiant fără parabeni sau parfum pentru ten gras). Pregătim tenul pentru noapte cu un serum sau o cremă ușoară hidratantă și suntem gata de somn! Se recomandă de 2 ori pe săptămână exfolierea tenului pentru regenerarea pielii și aplicarea unei măști pentru o hidratare profundă a pielii. Există și măști de față coreene cu proprietăți exfoliante și hidratante, blânde cu tenul, deci nu ezita să le folosești!

Dacă urmezi sfaturile de mai sus, tenul tău îți va mulțumi, va fi mai strălucitor și sănătos, iar tu vei atrage numai complimente de la cei din jur!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter