(P) 8 tipuri de fond de ten și cum este fiecare utilizat

De Unica.ro, pe

Când vine vorba de crearea aspectului perfect, există un tip de machiaj care pune literalmente baza pentru toate celelalte. Fondul de ten – indiferent de calitate – poate varia foarte mult în ceea ce privește consistența, aplicarea și ingredientele. Deci, de unde știi ce tip este cel mai potrivit pentru tine? Fondul de ten nu trebuie să se potrivească perfect cu tenul, însă poate fi utilizat pentru a îmbunătăți culoarea pielii, adăugând mai multă căldură sau diminuând roșeața. Cu toate acestea, fondul de ten poate fi destul de dificil de ales, atât din punct de vedere al culorii, al texturii, dar și al tipului de font de ten. Iată care sunt aceste tipuri de fond de ten pe care le gasesti si pe emag și cum se aplică.

Fond de ten lichid

Fondul de ten lichid tinde să ofere cea mai mare acoperire și este cel mai bine utilizat dacă există zone de piele mai mari pe care doriți să le uniformizați. Acest tip de fond de ten este cel mai întâlnit și cel mai utilizat, fiind potrivit pentru orice tip de ten. Acesta poate avea finish diferit, fiind mat, satinat sau luminos. Cel cu finish mat este potrivit în special cu persoanele cu ten uleios, iar cele cu finish luminos pot fi utilizate de către persoanele cu ten uscat.

Fond de ten pudră

Fondul de ten pudră este convenabil și ușor de aplicat. De obicei, vine în formă compactă, într-o carcasă, fiind ideal pentru retușuri făcute din mers. Având în vedere că este, totuși, o formulă uscată, este, mai de grabă, recomandat persoanelor cu ten uscat, fără prea multe linii fine. Putem folosi fond de ten pudră pentru a corecta zonele și a reduce strălucirea, mai mult decât pentru a le folosi pe întreaga față, pentru acoperire.

Fond de ten cremă

Fondul de ten cremă este un emolient și imită tenul perfect. Pentru persoanele ce au avut probleme cu acneea și au cicatrici sau pentru persoanele cu ten matur, fondul de ten cremă oferă o acoperire perfectă și un ten ca de păpușă. Poate fi puțin cam strălucitor pentru tenul uleios, dar poate fi combinat cu un primer și o cremă hidratantă ce controlează sebumul, dar și o pudră matifiantă, pentru a oferi aspectul și acoperirea dorite. Alege doar cel mai bun fond potrivit tenului tau.

Fond de ten stick

Fondul de ten stick este o formă mult mai compactă a fondului de ten cremă. Este perfect pentru a fi purtat în poșetă. Consistența sa este destul de densă, deci este important să îți găsești culoarea perfectă. Poate fi folosit și ca corector pentru zone de ten mai mari.

Pudră minerală

Interesul pentru machiajul natural sau organic a devenit din ce în ce mai căutat. Acest tip de fond de ten este, de obicei, pudră și vine cu un capac ca o sită. Singurul dezavantaj este că poate fi destul de greu de aplicat în comparație cu pudrele compacte. Este bine să îl folosești pentru a-ți fixa machiajul, dar și pentru mici retușuri de-a lungul zilei.

Cremă hidratantă colorată

Aceste tipuri de fond de ten sunt mai mult pentru a oferi hidratarea mult dorită persoanelor cu ten uscat. Are o acoperire mică, deci nu este recomandat persoanelor ce au nevoie să acopere diverse defecte. Este o opțiune foarte bună în perioada verii, oferind un aspect natural.

BB Cream

BB provine de la “blemish balm” sau “beauty balm”. Este genul de fond de ten potrivit pentru toate tipurile de ten. Are o formulă relativ cremoasă și poate ajuta la uniformizarea tenului în timp ce oferă hidratarea de care are nevoie. Deși, multe persoane cu ten uleios fug de BB Cream, acesta poate oferi un aspect foarte natural.

CC Cream

Asemănător BB Cream-ului, CC Cream vine de la “colour correcting” și este menit să ofere un strat fin de acoperire, cu un finish natural. Acestea sunt, în mare parte din timp, hidratante și conțin uneori ingrediente anti-îmbătrânire. Se poate aplica foarte ușor cu o pensulă și se poate fixa cu pudră cu ajutorul unui burete.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter