(P) 5 ponturi care te vor ajuta să găseşti cel mai bun card de cumpărături

De Unica.ro, pe

Un card de credit îţi poate uşura viaţa, permiţându-ţi să plăteşti în rate fără dobândă numeroase produse de care ai nevoie, dar pe care nu le-ai fi putut cumpăra pe loc din cauza bugetului limitat.  Ofertele băncilor sunt diverse, astfel că pentru a alege cel mai bun card de cumpărături îţi recomandăm să ţii cont de câteva sfaturi.  

 Un card de credit, sau card de cumpărături, presupune o anumită linie de credit, pe care banca ţi-o aprobă în avans, ţinând cont de nivelul veniturilor pe are le încasezi. Astfel, unele bănci pot da undă verde pentru o sumă ce nu depăşeşte echivalentul a 3 venituri nete, în timp ce altele au stabilit o limită maximă de finanţare de până la 6 venituri nete. Mai apoi, vei putea folosi banii respectivi după bunul tău plac, în funcţie de nevoile şi de planurile tale. Pentru a te bucura din plin de avantajele unui astfel de instrument financiar, este de preferat să acorzi importanţă câtorva aspecte, care te vor ajuta să alegi cel mai potrivit card de cumpărături.

Îţi permite să cumperi de la numeroase magazine partenere

Instituţiile bancare colaborează cu diferiţi comercianţi care îţi oferă posibilitatea de a cumpăra produse pe care mai apoi să le achiţi într-un anumit număr de rate cu dobândă zero.  Vei putea consulta lista partenerilor pe site-ul fiecărei bănci. Pentru a avea siguranţa alegerii unui card de cumpărături care-ţi va oferi avantaje nenumărate, asigură-te că reţeaua partenerilor este cât mai generoasă şi acoperă cât mai multe domenii. Astfel, când vei dori să cumperi un produs de care ai nevoie vei avea de unde alege, prinzând şi preţuri pe măsură.

În paralel, vei putea utiliza cardul de credit şi la alţi comercianţi din ţară şi de peste hotare, doar că în acest caz nu vei putea achita în rate.

Posibilitatea cât mai multor rate fără dobândă

Alegerea unui număr mai mare de rate pentru plata unui produs îţi oferă o anumită linişte, presupunând un efort mai mic asupra bugetului tău lunar. Tocmai de aceea, posibilitatea accesării unui număr crescut de rate reprezintă un punct forte al unui card de cumpărături. În acest sens, trebuie să ştii că unele carduri pot fi folosite pentru plata în până la 12 rate fără dobândă, la diverse magazine partenere, iar altele îţi pot permite până la 24 de astfel de rate. În paralel, poţi avea şi posibilitatea prelungirii numărului de rate până la 60, la anumite bănci, însă în această situaţie ţi se va percepe o dobândă redusă.

Alege un card cu o perioadă crescută de graţie

Cu cât este mai mare perioada de graţie, cu atât este mai bine. De regulă, perioada de graţie variază, în funcţie de banca emitentă, între 50 şi 60 de zile. În acest timp, scapi de grija dobânzilor, inclusiv a celor penalizatoare, în cazul în care nu reuşeşti să plăteşti integral sumele datorate. Însă, dacă depăşeşti respectivul interval de timp, costurile pe care le vei suporta vor fi destul de piperate.

O dobândă mai redusă te scapă de un stres prea mare

Cardurile de cumpărături vin la „pachet” cu unele dintre cele mai mari dobânzi de pe piaţa financiară. Mai precis, nivelul dobânzilor anuale trece, în majoritatea cazurilor, de 20-25%. În principiu, acestea îţi vor da mari bătăi de cap dacă depăşeşti perioada de graţie stabilită de fiecare bancă în parte sau dacă decizi să retragi bani de la bancomat. Tocmai de aceea, este ideal să alegi un card de cumpărături cu o dobândă cât mai mică.

Optează pentru un card care are comisioane cât mai mici  

Este esenţial să fii atent şi la costurile percepute de instituţiile bancare în cazul fiecărui card de cumpărături, pentru a nu risca să te alegi cu dureri de cap din cauza unor taxe prea mari sau prea multe. De exemplu, comisionul de administrare, pe care îl vei suporta anual din propriul buzunar, oscilează între 11 şi 360 de lei, în funcţie de banca aleasă şi de varianta de card pentru care optezi. Un alt aspect pe care ar trebui să îl iei în considerare este acela că, la unele bănci, emiterea cardului de cumpărături este gratuită, iar la altele costă în jur de 20-40 de lei. De asemenea, există şi instituţii bancare care percep un anumit comision pentru activarea planului de rate fără dobândă. 

Sortter te ajută să iei cea mai înţeleaptă decizie

Acum, alegerea celui mai avantajos card de cumpărături este mai simplă ca oricând. Poţi utiliza gratuit platforma de comparare Sortter, care te va ajuta să fii la curent, în doar câteva secunde, cu toate ofertele de finanţare acordate, în acest moment, de băncile din România.

Sortter îţi oferă posibilitatea de a realiza rapid o simulare eficientă a produselor financiare, ţinând cont de suma pe care o doreşti şi de perioada de creditare care îţi surâde. Vei şti instant costurile, punctele forte şi pe cele slabe ale fiecărui card de cumpărături disponibil pe piaţă. Comparând ofertele pe care ţi le pune rapid platforma Sortter la dispoziţie, vei putea avea siguranţa că alegi cel mai potrivit card de cumpărături pentru nevoile tale.

Mai mult decât atât, platforma te ajută să compari și alte produse financiare, precum credite de nevoi personale, ipotecare sau auto.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter