(P) 5 modele elegante de canapele

De Unica.ro, pe Ultimul update Joi, 10 iunie 2021, 19:53

Amenajarea casei este o activitate care aduce foarte mult satisfacții. Nimic nu este mai confortabil decât să-ți faci planuri despre cum va arata livingul după renovare sau câte filme vei vedea împreună cu prietenii pe canapeaua confortabilă și atât de moale.

Canapeaua este piesa de rezistență din camera de zi, una dintre cele mai interesante piese de mobilier pe care o poți cumpăra. Practic, de la ea pornește totul. Dar există atâtea modele și materiale, încât alegerea poate fi destul de dificilă. De unde începi?

Dacă ai nevoie de informații despre cele mai populare tipuri de canapele, poți citi în continuare descrierile pentru fiecare. Referitor la prețuri, vezi aici o selecție cu cele mai atractive de pe piață. 

Indiferent de gustul tău și de stilul în care dorești să-ți amenajezi casa, vei găsi în lista de mai jos o canapea care să-ți placă. De la tradiționale la contemporane, canapelele descrise în continuare se află pe lista scurtă a designerilor de interior. 

  • Chesterfield

Canapeaua Chesterfield este faimoasă și de neconfundat, datorită stilului său ”matlasat” sau ”capitonat”. Unele au acest model doar pe brațe sau pe spătar, iar altele îl au inclusiv pe partea de șezut. Este un stil clasic, dar care este foarte popular și în prezent, fiind inclus în tendințele actuale de design al canapelelor. 

  • Canapeaua modulară

Este o canapea versatilă, compusă din mai multe piese. Numărul obișnuit de componente este 3 sau 5 și are avantajul de a putea fi aranjată în diverse combinațiii. Cu cât spațiul este mai mare cu atât pot fi incluse mai multe piese, iar configurațiile sunt nenumărate. Piesele achiziționate includ dispozitive care conectează piesele, pentru a le împiedica să se deplaseze. Cele mai comune configurații pentru canapeaua modulară sunt în formă de U și în formă de L.

  • Bridgewater

Un model de canapea foarte popular odinioară și care începe să revină în tendințele actuale. Stilul care definește canapeaua Bridgewater este casual și confortabil. Brațele sunt ușor rulate în lateral și sunt mai mici decât spătarul canapelei. Dacă vrei să îmbini stilul tradițional cu unul confortabil, va trebui să iei în considerare și acest model de canapea. Poate fi combinat cu două fotolii în același stil, rezultând o zonă de conversație foarte apreciată de invitații tăi. O măsuță de cafea plasată între canapea și fotolii precum și un șemineu montat pe perete vor face ca livingul tău să fie remarcat chiar și de cele mai pretențioase persoane în materie de design interior.

  • Canapea extensibilă

Este canapeaua ideală datorită modului practic în care îndeplinește cele două funcționalități: confortabilă pentru discuții și relaxare atunci când este strânsă și comodă pentru dormit atunci când este extinsă. Canapeaua extensibilă poate fi folosită ca pat matrimonial în apartamentele mai mici, dar este și o soluție excelentă pentru dormitorul de oaspeți din casele mai mari. Caracteristica canapelei extensibile este că spătarul rămâne vertical, în timp ce suprafața de dormit se pliază sau se extinde în funcție de necesități. Unele canapele extensibile au o ladă de depozitare sub partea extensibilă, iar asta le face să fie foarte practice. Atunci când este strânsă, pregătită pentru o cameră de zi modernă, canapeaua extensibilă poate depozita pernele și plapuma care o vor transforma seara în cel mai confortabil pat de dormit. 

  • Divanul 

Este o canapea fără spate. În mod ideal, divanul trebuie poziționat pe un perete gol, pe care să poată fi aranjate perne care să facă șederea mai confortabilă. Datorită condiționării referitoare la poziție, divanul poate fi puțin mai dificil de inclus în designul unei camere. Însă avantajul acestui tip de canapea este versatilitate în ceea ce privește aranjarea pernelor. Este un stil popular și foarte prezent în tendințele actuale ale canapelelor. 

Sursa foto: vivre.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter