(P) 3 lucruri pe care să le faci înainte de a pleca în vacanță, ca să te bucuri de un sejur perfect și liniștit

Ultimul update Miercuri, 16 iunie 2021, 09:58

Suntem în plin sezon de concedii, iar tentația e mare, cu atât mai mult cu cât, în anul precedent, ne-am limitat la ieșiri scurte, în locuri mai puțin populate și ne-am bucurat doar parțial de vacanță, în contextul restricțiilor de pandemie impuse de autorități și nu numai. Tocmai pentru că avem de recuperat în acest sens, ne dorim ca în acest concediu totul să fie perfect. Așa că e important să facem tot ceea ce ne stă în putere, pentru a ne pregăti totul așa cum visăm, de la plecare, până la revenirea acasă. Iată ce să faci înainte de a pleca în vacanță, ca să te bucuri de un sejur perfect și liniștit:

  1. Protejează-ți locuința și valorile

Dacă nu rămâne nimeni în locuința ta, ar fi indicat să te asiguri că nimic nu îi poate periclita siguranța. Nu oferi informații în mod public privind plecarea ta – cum ar fi un check in pe rețelele de socializare – pentru că nu vrei să fii victima unei spargeri. De asemenea, ar ajuta să montezi o camera supraveghere la intrarea în locuință sau într-un punct cheie și, eventual, un sistem de alarmă automat. Dacă ai o colecție de bijuterii prețioase, cel mai sigur loc pentru acestea, când pleci în vacanță, este o casă de valori, la bancă. Desigur, ai și varianta seifului cu cifru – dacă optezi pentru acesta, montează-l într-un loc ferit din casă și securizează-l cu un cod neintuitiv – nu folosi date de naștere sau alte coduri evidente. Odată ce ai bifat toate acestea, poți fi sigur că te vei întoarce în aceeași locuință pe care ai lăsat-o când ai plecat în vacanță.

  1. Gândește-te la bagaj, nu doar în termeni de conținut

Ceea ce pui în bagaj e foarte important. Lenjeria intimă, schimburile de haine, produsele de îngrijire personală, încălțările sunt, cu siguranță, pe lista ta, oricât de minimalist ai călători și oricât te-ai gândi că sunt lucruri pe care le poți găsi în camera de hotel, precum gelul de duș sau produse pe care le poți achiziționa de la fața locului, cum sunt loțiunile cu protecție solară pentru plajă. Însă, e important să te gândești și altfel la bagaj, decât în termeni de conținut. În cazul în care călătorești cu avionul, vei avea nevoie de un troler potrivit ca dimensiuni, indiferent dacă vorbim despre bagaj de mână sau de cală. Dacă alegi să te deplasezi cu mașina, vei avea mai multă libertate în această privință, însă, nu e indicat să supraîncarci bagajul cu obiecte nefolositoare, indiferent de situație. Asigură-te că bifezi strictul necesar și că ai geanta de voiaj potrivită pentru nevoile tale. La urma urmei, nu vrei să completezi cu sacoșe, pungi sau alte variante complet nepractice și neelegante.

  1. Ia în calcul toate posibilitățile

Atunci când alegi destinația, gândește-te dacă este una în care poți desfășura diferite activități, în funcție de vreme. Asta nu înseamnă să nu optezi, de exemplu, pentru o destinație pe litoral, de teama temperaturilor scăzute sau a precipitațiilor, ci să te asiguri că ai la îndemână, în împrejurimi, și alte variante de activități decât plaja; cursurile de echitație, vizitarea muzeelor, concertele sunt doar câteva dintre opțiunile pe care ar fi bine să le ai în gând, atunci când alegi destinația. Iar dacă vei fi însoțit de întreaga familie în această vacanță, e cu atât mai important să iei în calcul activitățile alternative.

Această vacanță mult așteptată are toate șansele să fie perfectă, dacă îți iei toate măsurile de precauție și te gândești la toate lucrurile care s-ar putea întâmpla, încă dinainte de a pleca. În cazul în care călătorești în străinătate, interesează-te în prealabil cu privire la condițiile de călătorie și, eventual, de carantină, pentru a nu avea surprize din acest punct de vedere. Concediu plăcut!

 

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Primești pe e-mail cele mai importante articole apărute pe Unica.ro!
Abonează-te la newsletter